Mulders winnen beiden goud op slotdag NK Inline-skaten Baan/Weg in Heerde

Met een gouden medaille op de 100 meter voor Michel Mulder kwam in het Gelderse Heerde vanavond een einde aan drie dagen topsport bij de NK Inline-skaten Been/Weg.

foto: Timsimaging

100 meter
Michel Mulder rekende in de finale van die 100 meter af met zijn tweelingbroer Ronald. Die verprutste zijn kans op het goud door een misslag bij de start. Hij moest genoegen nemen met het zilver. De bronzen medaille was voor Gerrie van Lingen, die in de troostfinale Jesper Hospes 0,002 seconde voor bleef.
Bij de vrouwen ging de nationale titel op de 100 meter naar Moniek Klijnstra, die in de finale Elisa Dul versloeg. Het brons ging naar Clarissa van Maaren. Bij de junioren was het goud op de kortste afstand voor Marit van Beijnum en Merijn Scheperkamp.

Puntenkoers
De puntenkoers werd een prooi voor Bart Hoolwerf, die met een vroege aanval meteen een groot gat sloeg met de concurrentie. Lange tijd lag zijn teamgenoot Crispijn Ariëns in tweede positie, maar in de allerlaatste sprint kaapte Casper de Gier het zilver voor diens neus weg.
Bij de vrouwen werd Manon Kamminga met grote overmacht nationaal kampioene op de puntenkoers. Ook zij koos voor een vroege aanval en gaf haar puntenvoorsprong niet meer uit handen. De tweede plek was voor Gerline Crediet en Elsemieke van Maaren behaalde het brons.

Teun de Wit en Anna van den Bos waren de winnaars bij de puntenkoers voor junioren.

One lap
In de wedstrijd over één ronde greep Ronald Mulder wel het goud. Zijn tweelingbroer Michel leek lange tijd op de zege af te koersen, maar hij werd op het nippertje geklopt, zo bleek op de finishfoto. Het brons op dit onderdeel was voor Rémon Kwant.
Bij de vrouwen voltooide Marijke Groenewoud bij de one-lap haar zegetocht van dit NK. Op het laatste rechte eind gaf ze vol gas en stak ze Elisa Dul voorbij, die bijna een volle ronde op kop had gereden. Dul moest genoegen nemen met het zilver, Maya de Jong maakte het podium compleet.

Bij de junioren veroverde Janno Botman zijn derde titel van dit weekeinde en toonde ook Marit van Beijnum zich de snelste over één ronde.

Selectiemoment WK
Het nationale kampioenschap gold als selectiemoment voor de WK Inline-skaten, die deze zomer voor het eerst in Nederland zullen worden verreden. Die mondiale titelstrijd staat gepland van 1 t/m 8 juli in Heerde (piste) en Arnhem (weg).
Op 21 mei (Tweede Pinksterdag) staat voor de inline-skaters eerst nog het NK marathon op het programma, in het Noord-Hollandse Waarland.  Na dit NK zal bondscoach Frank Fiers zijn selectie voor het wereldkampioenschap samenstellen. Nederland mag maximaal acht mannen en acht vrouwen naar het WK afvaardigen.

Bron: Persbericht KNSB

Artikel geplaatst op: 14 mei 2018 - 10:05

Gerelateerd

Delen