Selectie met bekende namen en met aanstormend talent
Dit is Oranje voor het WK

Het zal de liefhebbers van inlineskaten niet zijn ontgaan: begin juli wordt voor het eerst in de historie het wereldkampioenschap in Nederland gehouden. Elke topper in deze discipline wil daar natuurlijk bij zijn, maar bondscoach Frank Fiers heeft uiteindelijk de keuze bepaald.


Frank Fiers stelde zijn WK-selectie samen op basis van prestaties in het NK op de baan en op de weg en het NK Marathon in Waarland. In het keurkorps van Fiers komt een aantal bekende namen terug, maar er vallen ook wel wat verrassingen te noteren.
Rijders als Michel Mulder en Ronald Mulder – tevens de toernooidirecteuren van het WK – werden al verwacht, net als Crispijn Ariëns en Gary Hekman, en bij de vrouwen Manon Kamminga en Bianca Roosenboom. Verrassend zijn dan toch wel namen als Casper de Gier, Bart Hoolwerf, Elsemieke van Maaren en Maya de Jong. Pas kort voor het toernooi wordt beslist welke rijders in actie komen op welke onderdelen.

Concurrentie

Fiers heeft vertrouwen in zijn selectie, maar weet als geen ander dat de concurrentie in het inlinen moordend is. ,,De Zuid-Amerikanen met de Colombianen voorop zijn natuurlijk ijzersterk, en ook uit Azië verwacht ik weer sterke rijders. Maar wij hebben ook veel kwaliteit in het team, plus natuurlijk het thuisvoordeel.’’
Dat de Nederlanders kansen hebben op de marathon, is duidelijk. Ariëns werd al eens wereldkampioen, Ingmar Berga veroverde de Europese titel, net als Manon Kamminga. Oranje kan op die discipline zondermeer een beresterke ploeg neerzetten. Voor de broers Mulder worden er kansen gezien op de spectaculaire One Lap.

Programma

Het WK wordt gehouden van 1 tot en met 8 juli in Heerde en Arnhem. Het programma bestaat uit twee delen. Eerst is er van 1 tot en met 3 juli een deel op de piste in Heerde. Vervolgens is er een rustdag op de vierde juli, en daarna gaat het van 5 tot en met 8 juli verder in Arnhem met het programma op de weg en uiteindelijk de marathon.

KADERS
:

Selectie Mannen

Piste en weg: Michel Mulder, Ronald Mulder, Luc ter Haar, Crispijn Ariëns, Gary Hekman.
Piste: Rick Schipper, Remon Kwant, Kay Schipper.
Weg: Bart Hoolwerf.
Marathon: Casper de Gier, Ingmar Berga.

Selectie Vrouwen

Piste en weg: Bianca Roosenboom, Maya de Jong, Marijke Groenewoud, Elisa Dul, Elsemieke van Maaren.
Weg: Manon Kamminga.
Marathon: Elma de Vries, Gerline Crediet.

Selectie Junioren

Jongens: Jordy van Workum, Merijn Scheperkamp, Teun de Wit, Janno Botman, Harm Visser.
Meisjes: Anna van den Bos, Bente Kerkhoff, Marit van Beijnum.

Artikel geplaatst op: 25 mei 2018 - 08:30

Gerelateerd

Delen