Doe mee aan de IJSTIJD! Winterspelen

Een week voordat Sven, Ireen, Sjinkie, Suzanne en de rest van Team NL in Zuid-Korea beginnen aan hun jacht op olympisch goud, doen hun toekomstige opvolgers op de Coolste Baan van Nederland mee aan de IJSTIJD! Winterspelen 2018.

De IJSTIJD! Winterspelen op de Coolste Baan van Nederland.


Zo’n dertig jeugdteams, afkomstig uit het hele land, meten op zaterdag 3 februari hun krachten in het Olympisch Stadion van Amsterdam, waar later deze winter de topschaatsers het WK Allround rijden. Wat ze zoal doen op de Coolste Baan? Ze gaan sprinten als Michel Mulder, rijden een mini-marathon à la Jorrit Bergsma en zullen shorttracken alsof ze Sjinkie Knegt zijn. De deelnemers, tussen de 10 en 14 jaar oud, gaan ook een kunstrij battle uitvoeren en racen op de icebikes.
In 2014 werden de IJSTIJD! Winterspelen ook al gehouden. Het was een succesvol evenement, maar de organisatie vindt dat het nóg beter kan. Daarom wordt alles deze keer nog grootser en professioneler aangepakt en belooft het een enorm spektakel te worden voor zowel deelnemers als toeschouwers.
Je moet niet gek opkijken als uit deze jonge schaatsertjes een talent opstaat, dat ooit in de voetsporen van Sven, Ireen of Sjinkie zal treden. De KNSB vindt het belangrijk dat kinderen kennismaken met schaatsen, want die sport zit in ons DNA. Daarom organiseert de schaatsbond alweer voor de vijfde keer ‘IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt’, waarbij dit seizoen dertig tijdelijke kunstijsbanen in stads- en dorpscentra in het hele land samen IJSTIJD! vormen.
Naar verwachting twee miljoen mensen – jong en oud – zullen bij IJSTIJD! weer volop schaatsplezier beleven. Alleen via scholen komen al 200.000 jonge schaatsers naar de tijdelijke ijsbanen. En elke lokale baan mag dus een team van tien kinderen afvaardigen naar de IJSTIJD! Winterspelen op de Coolste Baan van Nederland. In hun kielzog reizen ook jonge reporters mee naar Amsterdam, om de verrichtingen van hun lokale helden te verslaan via social media.
KPN is, als mede-initiatiefnemer van IJSTIJD! en hoofdsponsor van de schaatsbond, wederom partner van IJSTIJD! Zij biedt onder meer clinics van de KPN Junior Schaatsclub. Croky participeert voor het tweede jaar in IJSTIJD! Het bekende chipsmerk organiseert de Croky Challenge, lokale wedstrijdjes met icebikes, en activaties rond het schaatsen. De KNSB verwelkomt 100% NL als nieuwe mediapartner. 100% NL, de radiozender met de muziek van Nederland, ondersteunt het initiatief via radiospots en zal de samenwerking kracht bijzetten met leuke activaties langs diverse banen.
,,IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is’’, vertelt Piet Geurts, directeur-bestuurder KNSB. ,,Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken.’’
Meer informatie over IJSTIJD! en de deelnemende ijsbanen kunt u vinden op schaatsen.nl/ijstijd

Artikel geplaatst op: 04 januari 2018 - 00:00

Gerelateerd

Delen