Tien jaar Flevonice

De langste kunstijsbaan van de wereld, Flevonice in Biddinghuizen, bestaat in december tien jaar.

Gezellige drukte op de 400-meter baan van Flevonice.


Dit unieke project werd op 15 december 2007, na bijna een jaar bouwen, in gebruik genomen door de ambassadeurs van het eerste uur Rintje Ritsma en Jan-Maarten Heideman. Inmiddels is de baan populair bij vele schaatsers uit heel Nederland. Vaste bezoekers roemen de locatie om de combinatie van buiten schaatsen op een lange baan van echt ijs. Flevonice faciliteert de sportieve recreanten, het bedrijfsleven alsmede serieuze sporters in de zomer en winter met een breed activiteitenaanbod, evenemententerrein en horeca faciliteiten.

Opening


Flevonice opende zaterdag 2 december weer haar drie kilometer lange ijsbaan. De baan is tot en met zondag 4 maart 2018 dagelijks toegankelijk van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 9.00 uur tot 19.00 uur. Aan de jeugdige schaatstalenten is ook gedacht. Voor hen is er het IceFunpark4kids met een grote speeltuin met een krabbelijsbaan van vierhonderd vierkante meter, grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines. Daarnaast worden er schaatslessen gegeven om de schaatstechniek aan te leren of te verbeteren.

Meer dan schaatsen


Naast de fameuze schaatstoertochten, wordt onder auspiciën van de NTB (Nederlandse Triathlonbond) op zondag 14 januari een spectaculaire wintertriatlon georganiseerd op het terrein van Flevonice. Nog nooit eerder was er een wintertriatlon met een schaatsparcours op kunstijs door het landschap van Flevoland. En met de loop- en ATB-route samen, wordt deze wedstrijd een prachtige ervaring voor iedere deelnemer. Er is een afstand voor ieder niveau. Ook voor kids, teams en G-sporters.

Artikel geplaatst op: 05 januari 2018 - 20:41

Gerelateerd

Delen