Spectaculaire transfers bij dames: Vormeer en Van Maaren

Opzienbarende transfers in het damespeloton. Zaterdagavond in Dronten kwam naar buiten dat twee rijdsters verrassende stappen zetten. Imke Vormeer verhuist van Palet Vastgoedonderhoud naar A6 Occasions, terwijl Elsemieke van Maaren de gang maakt van ZiuZ naar Palet.

Foto TimsImaging

De overgang van Imke Vormeer naar A6 Occasions is opmerkelijk. Ondanks toezegging om ook volgend seizoen voor Team Palet Vastgoedonderhoud te rijden, heeft Vormeer afgelopen week alsnog besloten het team na dit seizoen te verlaten. ,,Die mededeling van Imke sloeg in als een bom bij haar teamgenoten en begeleiding'', reageert een teleurgestelde ploegleider Eelco Kooistra.

,,De wijze waarop dit is gegaan krijgt niet de schoonheidsprijs, maar het feit ligt er'', stelt Kooistra. ,,Nu met z’n allen het seizoen goed af sluiten en vooruit kijken.'' Het vertrek van Imke biedt ook weer nieuwe kansen. De vrijgekomen plek wordt ingevuld door Elsemieke van Maaren die na een weloverwogen besluit voor Team Palet Vastgoedonderhoud heeft gekozen.

Dat houdt in dat met het vertrek van Van Maaren haar team ZiuZ nu werkelijk álle rijdsters kwijt is. Bianca Bakker ging eerder al naar Palet, Chantal Hendriks stapte over naar Mastermind, en Kelly Schouten weet nog niet zeker of ze haar loopbaan voortzet. Als ze dat doet, is dat mogelijk wel in een andere constructie bij ZiuZ.

Die ploeg van Klasina Seinstra versterkte zich dus met Imke Vormeer, die dit seizoen in een uitstekende vorm steekt en al diverse podiumplaatsen behaalde. Bij A6 rijdt ze volgende winter aan de zijde van onder anderen Manon Kamminga, die hard op weg is dit seizoen de KPN Marathon Cup te veroveren.

Artikel geplaatst op: 16 februari 2019 - 21:15

Gerelateerd

Delen