BTZ gaat door en strikt Anna van den Bos en Lisanne Buurman

BTZ is ook volgend seizoen hoofdsponsor van het opleidingsteam BTZ.nl, dat valt onder dezelfde organisatie als Team Palet. De ploeg wordt bovendien versterkt met talent Anna van den Bos en de ervaren Lisanne Buurman.

 
Lisanne Buurman (l) en Anna van den Bos (m). Foto TimsImaging

Anna van den Bos en Lisanne Buurman zijn de nummers één en twee van de Regiotop competitie. Zij zijn de nieuwkomers binnen de ploeg. Daarnaast zal Demi van Benthem ook volgend seizoen voor Team BTZ.nl rijden. 

Dat heeft BTZ, een bedrijf gespecialiseerd in sloopwerk, asbestsaneringen en werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouw, laten weten. BTZ maakt dit seizoen haar debuut in de Topdivisie en wil daar graag een vervolg aangeven.

 

Anna van den Bos is opgelucht dat een drukke periode achter de rug is. ,,Afgelopen seizoen ging het heel goed in de Regiotop. Er was belangstelling van diverse ploegen maar ik heb goed nagedacht wat ik wil en denk dat ik bij Team BTZ.nl, in combinatie met de dames van Team Palet Vastgoedonderhoud, mij het beste kan ontwikkelen om een goede marathonschaatsster te worden.''

Lisanne Buurman stroomt door vanuit het Regiotop team Sprog-Stouwdam wat binnen dezelfde organisatie als ontwikkelteam opereert voor doorstroming naar de nationale competitie. ,,Ik heb er afgelopen seizoen bewust voor gekozen vanuit de Regiotop te kijken of ik de stap naar de Topdivisie kan maken. Dat ik deze kans nu krijg bij team BTZ.nl is natuurlijk fantastisch'', stelt Buurman.

Na dit seizoen vertrekt Berber Vonk bij Team BTZ.nl. Haar contract werd niet verlengd, maar zij heeft ondertussen onderdak gevonden bij een ander team. Door blessureleed degraderen Annet Noppert en Sterre Jonkers, volgens de promotie-degradatie regels van de KNSB, uit de Topdivisie naar de nieuwe dames Beloften competitie.

Voorlopig bestaat team BTZ.nl van ploegleidster Elma de Vries uit Demi van Benthem, Anna van den Bos en Lisanne Buurman. De invulling van de vierde plek is nog niet bekend.

Artikel geplaatst op: 18 februari 2019 - 10:45

Gerelateerd

Delen