Drie Hoolwerfs mogelijk snel bij elkaar in AB Vakwerk

De kans is groot dat de drie Hoolwerfs uit het peloton volgend seizoen samen in één ploeg rijden. Willem Hoolwerf komt al enkele jaren uit voor AB Vakwerk, en hij zag hoe enkele weken terug ook zijn neef Evert Hoolwerf koos voor dezelfde ploeg. Als de voortekenen niet bedriegen, rijdt volgend jaar ook Bart Hoolwerf in het groen.

Foto TimsImaging

Dat scenario is een stuk dichterbij gekomen nu Okay Fashion & Jeans, de huidige ploeg van de jongste Hoolwerf, bekend maakte dat het team afscheid neemt van Bart Hoolwerf. Na drie jaar voor de formatie van ploegmanager Edward van Dijk te zijn uitgekomen, waarvan het eerste jaar bij de Beloften en de laatste twee seizoenen op het hoogste niveau, gaan Hoolwerf en de ploeg nu uit elkaar. In het pak van Okay werd Hoolwerf vorig seizoen nog Open Nederlands kampioen op de Weissensee.

Zoals het zich laat aanzien stapt de jongste Hoolwerf over naar AB Vakwerk, dat daarmee alle drie de Hoolwerfs binnen de gelederen heeft. Het familiebedrijf Hoolwerf Heiwerken maakte daarnaast onlangs bekend als sponsor te zijn ingestapt bij het team van coach Roy Boeve. Dat alles bij elkaar maakt het zeer aannemelijk dat Bart Hoolwerf binnenkort ook zijn overstap bekend maakt. Officieel is dat nog niet bevestigd, maar dat kan nooit meer lang uitblijven.

Artikel geplaatst op: 23 februari 2019 - 21:15

Gerelateerd

Delen