Het Beennummer van… Pim Cazemier
‘Ik wilde graag nummer zes’

Pim Cazemier.
46


Naam:      Pim Cazemier
Leeftijd:   28
Woonplaats:   Den Horn
Ploeg:      De Haan Westerhoff
Historie:   A-rijder sinds 2012-2013
Wat betekent 46 voor jou? Mijn persoonlijke beennummer. Als ik ergens 46 zie, krijg ik ook meteen een goed gevoel. Ik kom het ergens onderweg nog wel eens tegen. Valentino Rossi, die motorcoureur, rijdt ook met 46. Veel motorliefhebbers plakken daarom dat nummer op hun motor. Als ik er dan eentje zie, zeg ik ‘hee, mijn nummer, da’s een fan’.
Wat weet je over 46? Heel eerlijk: vrij weinig. Ik heb ook geen idee wie mijn voorganger was. Miel Rozendaal? O, ik wist wel dat een goeie was, maar wist niet meer wie. Ik heb het trouwens ooit eens opgezocht en toen dacht ik nog ‘aan het nummer ligt het niet’. Heeft hij nu ook nog het kledingmerk FortySix? O, wat gaaf zeg. Wist ik echt niet. Moet ik toch keer contact zoeken met Miel.
Bijgeloof bij 46? Nou, eigenlijk niet. Ben ook niet het bijgelovige type, ook met schaatsen niet. Ik douche alleen wel altijd vóór de wedstrijd, maar da’s geen bijgeloof. Gewoon omdat ik het lekker vind.
Hoeveel jaar 46? Nu het zesde jaar. Vijf jaar in de ploeg bij Ynco de Vries, nu bij De Haan Westerhoff.
Gebruik je 46 in het dagelijks leven? Eigenlijk ook niet. Het is net een beetje te groot nummer om iets mee te kunnen. De roulettetafel heeft ook geen 46, anders had ik dat zeker wel gedaan. Ik heb wel een keer met de bingo op de Weissensee mijn kaartje geruild met iemand anders omdat die er 46 op had staan. Wilde ik toch wel hebben.
Praten over 46? Nee, niet echt. Ook niet onderling. Is zelden onderwerp van gesprek.
Tot het einde 46 of liever wat anders? Mijn vader Lex Cazemier had altijd nummer zes. Vroeger wilde ik daarom graag nummer zes hebben als ik marathonschaatser zou worden. Maar Ruud Borst heeft er na mijn vader een tijd mee gereden en vervolgens Jan Maarten Heideman nog. Daarom kreeg ik 46. Ik zou ook niet meer willen wisselen. Nu hoort 46 bij mij. Trouwens, Kars Jansman heeft ‘m sinds dit seizoen.

Artikel geplaatst op: 29 december 2017 - 01:02

Gerelateerd

Delen