Sjaak Schipper zet punt achter loopbaan

 

Sjaak Schipper is bezig aan de laatste dagen van zijn loopbaan als marathonschaatser. De rijder van het team Port of Amsterdam heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen.

 

Foto TimsImaging

Sjaak Schipper (28) wilde na het afronden van zijn studie nog één seizoen alles op alles zetten om zo goed mogelijk te presteren. Nu het seizoen zijn einde langzaam nadert, heeft hij aangegeven dat deze winter daadwerkelijk zijn laatste seizoen als marathonschaatser is.

Daarnaast heeft de West-Fries heeft al enige tijd last van zijn rug en dat beïnvloedt de prestaties op met name kunstijs behoorlijk. ,,Mijn rug is niet bepaald soepel en dan is het heel moeilijk om steeds maar weer goed door een bocht te komen’’, vertelt Schipper. ,,Dan spreekt het vervolgens vanzelf dat de resultaten op kunstijs ook niet bepaald aansprekend zijn.’’

Op de Weissensee kwam Schipper nog wél goed voor de dag. Hij eindigde als achtste in het ONK en greep zelfs net naast het podium op de Alternatieve. Achter Frank Vreugdenhil. Crispijn Ariëns en Jordy Harink eindigde hij daar als vierde. ,,Hard rechtdoor rijden kan ik wel’’, verklaart Schipper. ,,Dan kan ik zelfs een demarrage van de snelste mannen in het peloton bijhouden. Maar ja, op kunstijs heb je iets vaker te maken met bochten en dat is het probleem.’’

Het is niet verrassend dat Sjaak Schipper zijn grootste resultaat boekte op natuurijs. Op het Runnmeer bij Falun won hij enkele jaren geleden een Grand Prixwedstrijd. Verder werd hij Nederlands kampioen bij de Beloften. In zijn huidige vorm zal hij zich straks in het Zweedse Luleå graag nog één keer van voren laten zien.

Artikel geplaatst op: 02 februari 2019 - 16:45

Gerelateerd

Delen