AltijdKoers stopt, Muusse en Peters sluiten ook af

Schaatsteam AltijdKoers houdt na dit seizoen op te bestaan. Dat heeft de stichting van de ploeg besloten. Rijdsters Kimberly Muusse en Anneke Peters grijpen dat moment aan om hun loopbaan af te sluiten. Carla Ketellapper-Zielman beslist daar later over.

Foto TimsImaging

,,Als schaatsploeg zijn we twee jaar geleden gestart met de bestaande sponsor KOGA en maakten we dit seizoen een doorstart onder de naam AltijdKoers met veel persoonlijke sponsoren. Vanwege het stoppen van een groot gedeelte van het team is besloten komend seizoen niet door te gaan met het team’’, luidt de verklaring.

Na dit seizoen stoppen dus ook Kimberly Muusse en Anneke Peters. Muusse behaalde diverse podiumplekken op het Runnmeer in Zweden, het ONK op Weissensee en op kunstijs in Amsterdam. Zij zal plaatsnemen op de tribune, als stille supporter van de rijders die zij begeleidt als sportpsychologe. Peters gaat de boeken in als winnares van het Open ‚ÄčOostenrijks kampioenschap 2018 en als stille kracht van de teams waarvoor zij is uitgekomen. Peters gaat zich verder ontwikkelen in haar maatschappelijke carrière en blijft daarnaast fanatiek sporten.
Carle Ketellapper-Zielman gaat komende week naar Zweden als leidster in het klassement van de KPN Grand Prix na zeges in het ONK en de Grand Prix 2 op Weissensee. Zij beslist later over het wel of niet vervolgen van haar schaatscarrière. Beau Wagemaker staat pas aan het begin van haar carrière en gaat op zoek naar een nieuw team. Ploegleider Anton Ketellapper zal komend seizoen schaatssters gaan begeleiden bij een ander team.
Het team is dankbaar voor alle (financiële) steun en support die zij in de afgelopen twee seizoenen ontvingen.

Artikel geplaatst op: 11 februari 2019 - 19:20

Gerelateerd

Delen