Freek van der Wart wordt bij KNSB disciplinemanager langebaan

Freek van der Wart (30) wordt per 1 juli 2018 de nieuwe disciplinemanager langebaanschaatsen van de KNSB. Hij volgt in die functie Emiel Kluin op, die na zes jaar heeft gekozen voor een sabbatical.

 

foto: Timsimaging

Van der Wart zette afgelopen winter een punt achter zijn loopbaan als topsporter. Hij was bijna tien jaar lid geweest van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack, die aansluiting vond bij de wereldtop. Van der Warts beste individuele prestatie was het behalen van de Europese titel in 2013; met de relayploeg werd hij in 2014 wereldkampioen.

Via de Atletenvereniging en als lid van het sectiebestuur shorttrack van de KNSB deed hij tijdens zijn actieve sportloopbaan ook bestuurlijke ervaring op.

De uit Zoetermeer afkomstige Van der Wart zag zich, vanwege de nasleep van een enkelblessure, tijdens het afgelopen olympische seizoen genoodzaakt te stoppen. Bij zijn afscheid kondigde hij al aan dat hij het afronden van zijn studie bedrijfskunde (aan de Rijksuniversiteit Groningen) wilde combineren met een baan in de topsport.

Als disciplinemanager langebaan zegt Van der Wart ‘de ideale combinatie’ te hebben gevonden. “Ik heb er enorm veel zin in”, zegt hij. “In het langebaanschaatsen liggen grote uitdagingen. Mijn passie voor de schaatssport is nog enorm en die wil ik graag inzetten om met name de topsport weer nieuwe impulsen te geven.”

De KNSB zet graag oud-topsporters in om zijn sporttechnisch beleid invulling te geven. “Wij hebben gezocht naar een kandidaat met passie en veel kennis van de schaatssport. En die hebben wij in Freek gevonden”, zegt Remy de Wit, de nieuwe technisch directeur van de KNSB. “Wij zijn ervan overtuigd dat hij met een gezonde energie het langebaanschaatsen de komende jaren uitstekend zal bedienen.”

Bron : Persbericht KNSB

 

Artikel geplaatst op: 22 juni 2018 - 17:53

Gerelateerd

Delen