Suzanne Schulting ook op langebaan

Na een bijzonder succesvol olympisch seizoen acht Suzanne Schulting de tijd rijp om iets te experimenteren. De winnares van olympisch goud op de 1000 meter in PyeongChang richt zich komend seizoen niet allen op shorttrack, maar ook op de langebaan. Ze koos daarvoor Team IKO, net als Jorien ter Mors, die zich nu enkel nog richt op de langebaan.

Suzanne Schulting (Foto TimsImaging)

De 21-jarige Suzanne Schulting was één van de sensaties van de Spelen in PyeongChang. Vanuit het niets veroverde ze daar een prachtige gouden medaille op de 1000 meter, terwijl er daarnaast ook nog eens een bronzen plak was met het aflossingsteam. De olympische missie van Schulting was daarmee meer dan geslaagd, maar nu zoekt ze wat extra uitdaging.

Die vond Schulting dus bij Team IKO, de nieuwe formatie onder de langebaanteams. Coach Erwin ten Hove kende ze daar al enige tijd, en hij informeerde vorig seizoen al eens bij Schulting. ,,Maar toen wilde ik dat nog niet. Misschien over een jaar, zei ik toen al. En nu wil ik die stap wél maken’’, vertelt Schulting.

Schulting richt zich uiteraard op de sprintafstanden. Ze doet dat pas na de wereldbekerwedstrijden van de shorttrackers in Calgary en Salt Lake City. ,,Want laat er geen misverstand over bestaan: shorttrack blijft voor mij op de eerste plaats staan.’’

Artikel geplaatst op: 02 oktober 2018 - 13:25

Gerelateerd

Delen