Kai Verbij verlengt tot 2022 bij team Reggeborgh

Kai Verbij blijft tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking schaatsen voor het schaatsteam Reggeborgh. De schaatser uit Heerenveen verlengde vandaag zijn contract met drie jaar.

 

Gerard van Velde, Kai Verbij en manager Henk Schraa.

Verbij (24), die dit seizoen in Inzell wereldkampioen werd op de 1.000 meter en de teamsprint, rijdt al sinds 2015 voor de sprintploeg van Gerard van Velde. “Ik heb mijn contract verlengd omdat ik geloof in de aanpak van Gerard en we allebei het gevoel hebben dat er nog progressie te boeken is, ook voel ik veel vertrouwen vanuit de sponsor en dat voelt goed”, licht Verbij toe.

Van Velde is blij dat de sprinter een nieuw contract voor drie jaar heeft getekend. “Het vertrouwen is wederzijds. Ik ben blij dat Kai door wil gaan in ons team en we zullen er alles aan doen om nog beter te worden. De lat komt de komende jaren in aanloop naar de Olympische Spelen nog hoger teliggen”, zegt Van Velde.

Kai Verbij komt zaterdag 9 maart nog in actie op de 1.000 meter tijdens de World Cup finale in Salt Lake City (USA).

Reggeborgh stapte afgelopen zomer in het schaatsen als sponsor voor het team van Gerard van Velde. Het bedrijf uit Rijssen blijft sowieso tot en met de Winterspelen van 2022 als sponsor verbonden aan de ploeg, waar ook Daidai Ntab, Ronald Mulder, Michel Mulder, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma deel van uitmaken.

Artikel geplaatst op: 26 februari 2019 - 13:20

Gerelateerd

Delen